Savjeti za vrtlarenje - Prosinac 2017 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - Prosinac 2017

  • Božićna zvijezda

    18. 12. 2017
    Božićnu su zvijezdu kao ukrasnu biljku upotrebljavali još meksički Indijanci za ukrašavanje svojih svetišta, a u našim se krajevima s tom namjenom uzgaja od drugog svjetskog rata, otkad je vrtlarima uzgojiti biljke prilagođene uvjetima u stanu. Danas je ta prekrasna ljepotica crvenih cvjetova neizostavna u vrijeme novogodišnjih blagdana, a ako znamo s njom pravilno postupati, možemo je sačuvati i dugo nakon njih.
  • Važnost kvalitete tla za uzgoj povrća

    14. 12. 2017
    Plodnost tla je sposobnost tla da korijenu biljke osigura smještaj, odgovarajuće toplinske prilike i neprekidnu opskrbu vodom, zrakom i biogenim elementima, nužnim za rast i razvoj biljaka. Sve značajke tla koje utječu na njegovu plodnost veoma povezane i ovisne jedna o drugoj, odnosno o postanku, razvoju i tipu tla.
  • Sobno bilje u dane praznika

    11. 12. 2017
    Praznici se brzo približavaju i sada lako možemo razmišljati o darovima s kojim bismo razveselili svoje prijatelje. Ugodno iznenađenje može biti sobno bilje-za nadahnuće vam predstavljamo neke manje znane predstavnice, koje radi svoje posebnosti zaslužuju posebnu pažnju. Ako ćete pored našeg prijedloga u novogodišnju mašnu umotati i gnojiva Plantella List i Plantella Cvijet, poklon će doseći svoju namjenu.