Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

  • U JESEN SADIMO ČEŠNJAK

    11. 10. 2023
    Češnjak, botaničkim imenom Allium sativum, pripada u porodicu Liliaceae. Uz luk je najznačajniji predstavnik skupine lukovičastog povrća. Pripada među najstarije povrćarske kulture, a podrijetlom je s područja srednje Azije.
  • Testirana učinkovitost: Uništite miševe i štakore

    2. 10. 2023
    Jeste li znali da je najmanje 30% sve hrane proizvedene u svijetu odbačeno jer je kontaminirano fekalijama urina i glodavaca? Jedan štakor proizvodi oko 6 litara urina godišnje, izluči 15.000 fekalija i oko 300.000 dlačica. To znači veliku vjerojatnost infekcije bolestima.
  • JESENSKA ORGANSKA GNOJIDBA POVRTNJAKA

    26. 9. 2023
    Povrtne kulture trebaju mnogo hranjiva za svoj rast i plodonošenje zato je prilikom pripreme tla za sjetvu i sadnju potrebno dosta znanja i pažnje.
  • Moje trešnje i luk neće biti crvljivi

    15. 5. 2023
    Trešnjina i lukova muha, pa i lisne uši, štitaste uši, tripsi…. najvažniji su štetnici voćki i povrća u vrtovima. Protiv njih smo uspješni na sasvim prirodan način postavljanjem Bio Plantella žutih ljepljivih ploča u voćnjak pa i u vrt.
  • Kako uspjeti u uzgoju domaćih eko rajčica

    15. 5. 2023
    Rajčica je najomiljena i najčešća biljka u našim vrtovima. Za uspješan uzgoj potrebno je puno znanja, iskustva i truda.
  • Sve o petunijama, surfinijama i milijun zvona

    14. 5. 2023
    Tijekom ljeta mnogi se dive bujno cvatućim balkonima. No mnogi ne uspiju u prvom pokušaju sadnje ovih cvatućih ljepotica a zamijenile su ih manje zahtjevne cvatuće biljke. Međutim, uzgojiti i njegovati ih i nije tako zahtjevno.
  • Jednostavni kulinarski balkoni, terase..

    3. 5. 2023
    Donedavno se smatralo nepisano pravilo da su ukrasne biljke na prozorima i balkonima ekskluzivno samo cvjetajuće ukrasne biljke.
  • Ekološki uzgoj jagoda za naše zdravlje

    30. 4. 2023
    U toplim proljetnim danima zasladimo se sočnim jagodama, koje obiluju kalijem, kalcijem, željezom i vitaminima. Uz pripremu, prihranu i zaštitom organskim ekološkim proizvodima, njihovi plodovi ostaju sočni i slatki sve do jeseni.
  • Voćnjak na balkonu ili terasi

    20. 4. 2023
    Nema većeg zadovoljstva od branja voćaka direktno sa stabla (trešnje, jabuke, kruške, smokve ...) a još veće zadovoljstvo je kada nam voćke i uljepšavaju naš balkon ili terasu. Voćnjak na balkonu ili terasi zvuči nemoguće?? Patuljaste sorte voćaka prikladne su za uzgoj u posudama. Danas možemo nabaviti svaku voćku u patuljastom- mini obliku i različitih sorata. Izaberimo voće koje najviše volimo i uljepšajmo svoj balkon ili terasu.
  • Sadnja i presadnja povrtnica

    29. 3. 2023
    Dulji i topliji dani zovu nas u vrtove. Spremamo se za pripremu vrtnih gredica. Vremena za planiranje je sve manje jer će s lijepim vremenom trebati požuriti i s radovima.