Muhe - napravivrt.hr
Search
Search

Muhe

Problem

Kukac prenosi više različitih patogena koji uzrokuju bolesti i na čovjeku i na domaćim životinjama. Muhe se povezuju sa štetnim organizmima kao što su: gljivice, bakterije, virusi, praživotinje i oblići. Spomenute patogene muhe prenose posebno usnim aparatom, izmetom i nogama. 

Kućna muha je štetočina koji je proširen po svim kontinentima. Nema je jedino na Antarktiku.

Rješenje

Kako suzbiti muhe?

Kod suzbijanja muha vrlo je bitno spriječiti širenje populacije. To najlakše možete učiniti tako da im ograničite pristup hrani i vodi. Vrlo je bitno da se muhama onemogući pristup smeću. Preporučuje se upotreba posuda za otpadnu hranu koje dobro brtve. 

U slučaju da se muhe već pojavljuju u većem broju, savjetuje se upotreba mehaničkih proizvoda za suzbijanje muha ili insekticidnih pripravaka

Mehanički proizvodi ne sadržavaju insekticidne aktivne tvari, a za njih je karakteristično da imaju ljepljivu površinu na koju se muhe lijepe. Proizvod s ograničenim načinom djelovanja jest kućna muholovka Effect koja se upotrebljava u potkrovljima i ostavama. Za suzbijanje štetočina na većim površinama savjetujemo upotrebu stajske muholovke Effect i muholovke u roli Effect. Za sva tri proizvoda karakteristično je da djeluju dulje, a osim toga, proizvod se može upotrebljavati i na mjestima gdje se inače ne savjetuje upotreba insekticida.

Trenutačno djelovanje postiže se insekticidnim proizvodima. Vrlo učinkovito suzbijanje u unutarnjim prostorima omogućuje univerzalni insekticid Effect u obliku aerosola. A ako se muhe pojavljuju u okolici zgrada, osim njega možete upotrijebiti i univerzalni insekticid Effect u obliku koncentrata. Insekticid djeluje produljeno i učinkovit je još nekoliko tjedana nakon nanošenja.

Za rješenje preporučujemo

Effect univerzalni insekticid aerosol

Učinkoviti insekticid za zaštitu od svih vrsta gamadi s trostrukim djelovanjem- trenutno je učinkovit, dugotrajno zaštićuje i osvježava prostor ugodnim mirisom.

Effect kućni muholovac s medom

Učinkovita i sasvim prirodna mehanička zaštita od muha.

Effect veliki muholovac

Učinkovita mehanička zaštita od muha bez kemijskih zahvata u okoliš.

Effect muholovac u roli

Učinkovita mehanička zaštita od veće populacije muha bez kemijskih zahvata u okoliš.