Slab rast travnjaka - napravivrt.hr
Search
Search

Slab rast travnjaka

Problem
Travnjak se ne razrasta, a tlom se širi korov. 
Rješenje
Travnjak svakog ranog proljeća i jeseni prozračite i prema potrebi obnovite. Prozračivanje omogućuje dubok rast korijenja i uzrokuje dobro urastanje i učvršćivanje travnatog pokrova, a osim toga smanjuje i zbijenost tla. 

Travnjak najprije pokosite vrlo nisko. Na manjim ga površinama izbušite običnim ili šupljim vilama svakih 30 centimetara u dužinu. Tako stvarate zračne pore koje daju zrak i prostor za razvoj korijenja. Travnjak možete i snažno pograbljati ili razrezati posebnim vertikulatorom. Zatim po travnjaku ravnomjerno istresiteodabrani kvarcni pijesak Plantella te ga metlicom rasporedite u rupice u travi. Travnjak pognojite dugodjelujućim membranskim gnojivom Plantella Formula 365 za travu ili specijalnim gnojivom za sve vrste trave Plantella

Prema potrebi dosijte travu. Pritom najbolje funkcionira mješavina za travu Plantella Contessa s obloženim sjemenom trave koja sama apsorbira vlagu iz okoliša i brzo te uspješno klije i kad nije potpuno prekrivena zemljom.

Za rješenje preporučujemo

Plantella Formula 365 za travnjake

Membransko gnojivo Formula 365 je idealno za gust, snažan i baršunasto zeleni travnjak. Nudi tehnološku usavršenost na području prehrane biljaka.

Plantella specijalno gnojivo za sve vrste trava

Plantella specijalno gnojivo za sve vrste trava omogućava da trava bude gusta, jednakomjerno zelena i otporna na gaženje.

Plantella Contessa mješavina sjemenja trava

Plantella Contessa posebna je mješavina trave koja sadrži obloženo sjeme trave i prikladna je za sjetvu na svim vrstama položaja.