Bio Plantella zemlja za rajčice - napravivrt.hr
Search
Search

Bio Plantella zemlja za rajčice

Visokokvalitetna zemlja, izuzetno bogata organskim tvarima, idealna za sadnju i presađivanje svih vrsta rajčica i ostalog povrća u vrtu, koritu ili visokim gredama.

Prednosti

  • optimalna kombinacija crnog i bijelog humusnog treseta
  • osigurava optimalnu strukturnu stabilnost zemlje
  • pruža optimalan vodeno-zračni režim
  • odabrane hranjive tvari pomažu kod uspješne oplodnje i oblikovanja plodova
  • osigurava prirodan i zdrav rast te razvoj sočnih plodova.

Opis
Bio Plantella zemlja za rajčice posebno je primjerena za sadnju i presađivanje svih vrsta rajčica i drugog plodovitog povrća, kao što su: paprike, feferoni, krastavci, patlidžani, bundeve i ostalo povrće. Koristimo ju: u koritu, na visokim gredama ili neposredno u vrtu. 

Uporaba

Kod sadnje u vrtu ili visokoj gredi: iskopamo rupu barem tri puta veću od zemlje koja okružuje korijen sadnice i stavimo 6 – 10 cm zemlje za rajčice. Biljku položimo u sredinu rupe te napunimo zemljom za rajčice. Na kraju supstrat lagano pritisnemo uz biljku i zalijemo vodom.

Kod sadnje u koritu: Izaberemo korito ili posudu promjera 40 – 50 cm te na dno položimo sloj drenaže. Zatim dodamo sloj zemlje za rajčice i sadnicu posadimo točno u sredini korita ili posude. Korito ili posudu napunimo zemljom za rajčice, lagano pritisnemo uz biljku i zalijemo.

Dognojavanje: Bio Plantella zemlja za rajčice sadrži dovoljno hranjivih tvari za 3 – 4 tjedna, nakon toga preporučujemo redovito dognojavanje visokokvalitetnim 100 % organskim gnojivom Bio Plantella Vrt. Odmah nakon sadnje sadnice zalijemo otopinom Bio Plantella Vite koja biljkama pomaže oporaviti se od stresa uzrokovanog presađivanjem.