Savjeti za vrtlarenje - 2017 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - 2017

  • Jesen - aktivno doba za vas i vaše okućnice, terase i balkone

    6. 10. 2017
    Suprotno uvriježenom mišljenju kako je proljeće vrijeme planiranja i sadnje bilja, jesen je pravo godišnje doba za radove na uređenju okućnice, terasa, balkona.... Također, planiranje i sadnja u jesen pružaju vam mogućnost ‘popravaka’ u proljeće. Sve što niste stigli posaditi, niste pronašli sadnice ili ste zaboravili isplanirati možete u proljeće ispraviti i ne propustiti sezonu vegetacije i uživanja u svoj raskoši vašeg vrta!
  • Ekološko vrtlarenje

    6. 9. 2017
    Ekološki vrt je površina na kojoj metodama organske poljoprivrede uzgajamo povrće, voće, začine, ukrasno bilje… Težnja u ekološkom vrtlarenju je što prirodnije uzgojiti i zaštititi plodove i biljke koje koristimo kao prehrambene proizvode .
  • Podignute vrtne gredice - pravi su hit

    7. 4. 2017
    Podignute vrtne gredice su gredice koje su podignute od tla i na taj način omogućuju bolji, lakši pristup i rad sa manje sagibanja. Gredice mogu biti izrađene od raznih materijala kao što su drvo, kamen, beton, cigla i podižu se na različite visine od 30 do 120 cm.
  • Isplanirajte svoj povrtnjak

    15. 3. 2017
    Potrebe članova svog domaćinstva za povrćem i jestivim biljkama, najbolje sami poznajete i prema tome isplanirajte koje ćete biljke saditi u povrtnjak. Pri planiranju će vam pomoći besplatna web aplikacija napravivrt.hr Probajte, jako je jednostavno!!
  • Sadnja i presadnja povrtnih kultura

    1. 3. 2017
    Dulji i topliji dani zovu nas u vrtove. Spremamo se za pripremu vrtnih gredica. Vremena za planiranje je sve manje jer će s lijepim vremenom trebati požuriti i s radovima. Za povrćarsku proizvodnju tlo bi trebalo, po teksturi, biti lako do srednje teško, imati dobar kapacitet za vodu i zrak, povoljnu strukturu i toplinska svojstva te dobru dreniranost. Tlo treba biti bogato organskom tvari s 3-6% humusa i dobro opskrbljeno makro i mikro hranjivima (dušik, fosfor, kalij, kalcij, ...)
  • Sijanje i sadnja presadnica u vrt

    22. 2. 2017
    Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća . Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna. U klijališta (manje, zaštićene i kontrolirane površine) sijemo sjeme koje tamo klija i prolazi prvu fazu razvoja prije presađivanja u vrt.
  • Priprema tla za sadnju povrća

    16. 2. 2017
    Povrtne kulture trebaju mnogo hranjiva za svoj rast i plodonošenje zato je prilikom pripreme tla za sjetvu i sadnju potrebno dosta znanja i pažnje.