Savjeti za vrtlarenje - 2019 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - 2019

  • Uzgojimo svoje sadnice

    16. 3. 2019
    Zimsko razdoblje možemo iskoristiti za planiranje sadnje sadnica za sljedeću sezonu. Razne biljke, koje ćemo imati u sljedećoj sezoni u vrtu, prilagodimo plodoredu. Započinjemo sjemenjem biljaka kojima je potrebno duže vremena da bi iz njih nastale dobre sadnice. Važno je odvojiti vrijeme za pripremu i uzgoj sadnica odgovarajućim postupkom.
  • Sijanje i sadnja povrtnih kultura

    13. 3. 2019
    Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća. Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna. U klijališta (manje, zaštićene i kontrolirane površine) sijemo sjeme koje tamo klija i prolazi prvu fazu razvoja prije presađivanja u vrt.
  • Priprema tla u povrtnjaku

    20. 2. 2019
    Povrtne kulture trebaju mnogo hranjiva za svoj rast i plodonošenje, zato je prilikom pripreme tla za sjetvu i sadnju potrebno dosta znanja i pažnje.
  • Dobrodošli u aplikaciju Napravi Vrt

    13. 2. 2019
    Najteži i najvažniji korak za uspješni uzgoj zdravog, domaćeg i ukusnog povrća je dobar plan vrta, koji uzima u obzir broj potrebnih biljka, udaljenost biljki kod sadnje, plodored, dobre susjede i mješovite usjeve…
  • Dobro tlo je preduvjet za bogati vrt

    23. 1. 2019
    Tlo je kompleksni sustav Zemljine kore od 4 faze-čvrste faze, otopine, zraka i živih organizama. Budući da su mineralne tvari u tlu osnova građe biljaka, jasno je da karakteristike tla moraju odgovarati njihovim potrebama.