Savjeti za vrtlarenje - Kolovoz 2020 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - Kolovoz 2020

  • BOLESTI I ŠTETNICI, KOJI NAM U KASNO LJETO ZADAJU BRIGE

    26. 8. 2020
    Bili smo vrijedni u vrtovima od ranog proljeća, kad smo uzgojili presadnice, pa sve do sada kasnog ljeta kada ubiremo plodove svoga truda. Mnogim povrtnim kulturama ali i ukrasnim biljkama možemo produžiti rast i plodonošenje ako ih sačuvamo zdravima i od napada štetnika.
  • KAKO DO NAJBOLJEG POVRTNJAKA U OVOJ JESENI

    18. 8. 2020
    Radovi u vrtu nikad ne prestaju, a odmora nema ni krajem kolovoza. Vrijeme je berbe i spremanja voćaka i povrtnica za zimnicu. Sušno razdoblje zahtijeva redovno zalijevanje biljaka, a ako se oduži razdoblje sa kišama, korovi u vrtu bujaju pa ih je najbolje mehanički odstraniti.
  • VRIJEME JE ZA RAZMNOŽAVANJE BILJAKA ZELENIM REZNICAMA

    11. 8. 2020
    Razmnožavanje reznicama je jedan od oblika vegetativnog razmnožavanja. Ovakav način razmnožavanja je vrlo popularan s obzirom na njegovu jednostavnost i vrlo dobre rezultate i veliki broj biljaka koje se na ovaj način uspješno razmnožavaju.
  • SJETVA POVRĆA U KOLOVOZU

    4. 8. 2020
    Kako biste uživali u bogatim okusima svježeg povrća u ranu jesen i rano proljeće, kolovoz je vrijeme sjetve. Od početka do druge polovice kolovoza sije i sadi se blitva, mrkva, peršin, luk srebrenac, matovilac, kineski kupus, korabica, endivija, poriluk....