Savjeti za vrtlarenje - 2020 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - 2020

  • DOHRANJIVANJE ZA BOLJI UROD

    23. 6. 2020
    U glavnoj sezoni želimo proizvesti što više uroda visoke kvalitete, stoga cjelokupnom povrću moramo osigurati dovoljno hranjivih sastojaka. Kada i zašto gnojimo putem korijenja ili preko lišća?
  • ŠTO NAPADA MOJE BILJKE - VODIČ DO NAJČEŠĆIH ŠTETNIKA

    10. 6. 2020
    Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
  • ŠTO SE DOGAĐA S MOJOM BILJKOM - VODIČ PREPOZNAVANJA NAJČEŠĆIH BOLESTI

    9. 6. 2020
    Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
  • UZGOJ LJUTIH PAPRIČICA U POSUDAMA

    8. 6. 2020
    Mnogi od nas ljubitelji smo ljutih papričica dok neki od nas ih uzgajaju samo zbog estetike vrta. Većinom se kupuju gotovi ljuti umaci, dodatci hrani ili svježe papričice u vrijeme sazrijevanja, međutim vrlo jednostavno možemo uzgojiti papričice u posudama i obogatiti svoj vrt ili balkon sa zanimljivom lončanicom.
  • TEKUĆA GNOJIVA U VRTU I NA BALKONU

    4. 6. 2020
    Uz dovoljno hranjiva i dobru opskrbu svaka biljka dati će najviše od sebe u obliku obilnog uroda ili bogate cvatnje. Dohranjivanje Plantella tekućim gnojivima pomoći će nam da dođemo do najboljih rezultata.
  • KOJE BALKONSKO CVIJEĆE VOLI SUNCE A KOJE SJENU

    11. 5. 2020
    Biljke za dekoraciju balkona, prozora i terasa biramo u ovisnosti od lokacije gdje će rasti. Većina balkonskog cvijeća voli sunce, svima treba svjetlo mjesto ali poneke više vole biti skroz u hladovini.
  • NAJLJEPŠE BALKONSKE BILJKE

    21. 4. 2020
    Sadnja u posude ,balkonska korita i lonce sa sezonskim biljkama, zadatak je koji se obavlja u rano proljeće. Želimo li biti zadovoljni, s odabranim balkonskim biljkama sve od proljeća do kasne jeseni moramo se dobro pripremiti. Provjerimo, imamo li dovoljno velika korita, kantu za zalijevanje i krenite u kupnju pažljivo odabranih biljaka, kvalitetnog supstrata i odgovarajućeg gnojiva.
  • ČUDESNI VRT

    8. 4. 2020
    Kada u svojem vrtu stvorimo ugodan kutak za uživanje u ukrasnim biljkama, naš posao još nije završen. Biljkama je, naime, potrebna opskrba cijele godine. Veliku ulogu ima pravilna prehrana jer njome postižemo pravilan rast i razvoj biljaka.
  • PRI ČEMU GRIJEŠIMO U VOĆNJAKU

    1. 4. 2020
    U proljetno doba, kada se sve budi, pupa i zeleni, i mi u vrtu zaživimo punim plućima. To je vrijeme velikih radova, prekopavanja, sadnje, rezidbe voćaka, vrijeme prvog i vjerojatno jedinog prskanja. U tom velikom žaru često nesvjesno počinimo kakvu veću ili manju pogrešku. Većinom su to mali previdi koji se mogu zanemariti, ali ponekad mogu biti i vrlo štetni.
  • OPORAVIMO BILJKE OD NISKIH TEMPERATURA

    29. 3. 2020
    Visoke temperature tijekom siječnja, veljače i početkom ožujka natjerale su biljke u vegetaciju. Neke voćke su procvjetale a neki pupovi spremni na otvaranje. Većinu uzgojenih presadnica presadilo se na trajno mjesto u vrtove.