Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

  • JAGLAC - PRVI VJESNIK PROLJEĆA

    4. 2. 2021
    Poslije zime s velikim veseljem očekujemo prve vijesnike proljeća. Među prvim cvatućim biljkama dolazak proljeća najavljuju nam predivni i spektakularni cvjetovi jaglaca.
  • UZGOJ PRESADNICA IZ SJEMENA

    28. 1. 2021
    Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća, koja se obavlja od siječnja do travnja u zaštićenom prostoru ili direktno na otvorenom, ovisno o kulturi i roku uzgoja. Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna.
  • PROBLEMI S KUĆNIM BILJKAMA

    20. 1. 2021
    U zatvorenim prostorima biljke potpuno ovise o brizi čovjeka pa zimi trebaju posebnu pažnju. Sušenje listova ili biljaka, blijedi listovi ili mrlje po listovima, izostanak cvatnje simptomi su neodgovarajućih postupaka ili uvjeta u zatvorenim prostorima
  • POMOĆ U PLANIRANJU ORGANSKOG VRTA

    13. 1. 2021
    Sadnja povrća voća i začinskog bilja za vlastitu uporabu u ovim teškim vremenima pravo je veselje. Tijekom siječnja i veljače imamo dosta slobodnog vremena jer nam vremenske prilike ne dozvoljavaju rad u vrtu i zato je važno iskoristiti vrijeme za detaljan plan vlastitog vrta.
  • VRTLARSKI RADOVI U SIJEČNJU

    7. 1. 2021
    Praznici su iza nas i sad se ponovo možemo posvetiti našim biljkama i pripremnim radovima u vrtu. Što sve možemo raditi u siječnju?
  • KVALITETNO SJEME - PREDUVJET ZA DOBAR RAST

    23. 12. 2020
    Sjeme za sjetvu mora biti kvalitetno, odnosno visoke klijavosti, čisto i ne smije biti zaraženo bolestima. To je preduvjet za dobar rast i razvoj usjeva uz pridržavanja mjera tehnologije, za ostvarenje visokog prinosa.
  • ULJEPŠAJTE ZIMU SOBNIM BILJEM

    18. 12. 2020
    Zbog niskih temperatura i kratkih dana sve više vremena provodimo u zatvorenom prostoru i tada nam lončanice cvjetovima živahnih boja ili bogatog zelenog lišća uljepšavaju dane. Važno je da su biljke zdrave i vitalne a to postižemo s dovoljno svjetla, pravom temperaturom i redovnom opskrbom s dovoljno hranjiva.
  • OBLICI VRTOVA ZA SADNJU POVRĆA

    9. 12. 2020
    Kad razmišljamo o svom vrtu, moramo biti svjesni i uzeti u obzir svoje želje i mogućnosti, kao što su veličina i pozicija našeg terena, klima, raspoloživo vrijeme za bavljenje vrtom, znanje i financije.
  • VRT U PROSINCU

    2. 12. 2020
    Zima je na vratima. Sve je manje aktivnosti u vrtu, povrtnjaku i voćnjaku ali ipak neke radove možemo obaviti i sada u prosincu.
  • GINKGO BILOBA - HIT STABLO JESENI

    27. 11. 2020
    Ginko biloba je listopadno drvo podrijetlom iz istočne Kine, Koreje i Japana. Doseže visinu i preko 30 m a debljine preko 2 m. Drvo može živjeti više stotina godina.