Bio Plantella Arbosan voćarski vosak - napravivrt.hr
Search
Search

Bio Plantella Arbosan voćarski vosak

Visokokvalitetna prirodna smola za cijepljenje. Bio Plantella Arbosan za premazivanje rana kod cijepljenja i ostalih oštećenja na drveću i grmlju. Omogućuje brzo cijeljenje i sprečava razvoj bakterija.

Prednosti

Učinkovitu zaštitu biljaka od bolesti omogućuje:

  • dobrom elastičnošću i na niskim temperaturama 
  • primjerenom gustoćom za odlično prekrivanje rana i oštećenja
  • bržim zarastanjem tkiva
  • sprečavanjem ulaska klica bolesti u biljku   

Prirodna smola za cijepljenje ima primjerenu gustoću čime omogućuje odlično prekrivanje rana i ostalih oštećenja te na taj način sprečava ulazak bolesti u biljku. Biljkama omogućuje i lakše i brže zarastanje rane. Može se koristiti za vrijeme mirovanja biljke, kao i za vrijeme vegetacije.

Uporaba

Kod cijepljenja: Smolu kistom nanesemo na mjesto cijepljenja kako bi se napravio homogeni sloj. Omogućuje dobro zarastanje tkiva i biljke štiti od infekcija. Smola je primjerena za sve vrste cijepljenja.

Kod zarastanja rana: Možemo je primijeniti na svim vrstama biljaka za zaštitu (zatvaranje, zarastanje) različitih oštećenja kod obrezivanja, sječe i lomova od vjetra, tuče… Primjenjujemo ju za suha vremena i na temperaturama višima od 0oC. Ako se premaz zbog kiše razrijedi ili omekša, premazivanje ponovimo.

Premaz se suši najmanje 1 sat, nakon čega je otporan na sve vremenske promjene.