Savjeti za vrtlarenje - Veljača 2018 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - Veljača 2018

 • Sadnja i orezivanje ukrasnog grmlja

  22. 2. 2018
  Ukrasno grmlje daje vrtu oblik, strukturu i trajnost, a usto je i izvrsna pozadina za nasad cvjetnih gredica. Neko grmlje sadimo zbog mirisnih i živopisnih cvjetova, primamljivih plodova, a drugo zbog zimzelenog ili šarenog lišća te obojenih stabala. Promišljena sadnja zimzelenih i listopadnih grmića tako će nas uveseljavati cijelu godinu.
 • Nema bogatog vrta bez dobrog tla

  19. 2. 2018
  Tlo je kompleksni sustav Zemljine kore od 4 faze -čvrste faze, otopine, zraka i živih organizama. Budući da su mineralne tvari u tlu osnova građe biljaka, jasno je da karakteristike tla moraju odgovarati njihovim potrebama. Pri tom je prije svega važno koliko je tlo grudasto, zrnasto i propusno za zrak i vodu te koliki je u njemu udio humusa i hranjivih tvari. Prije nego što započnemo s uzgojem povrća, moramo znati kakvo je tlo. Ovdje ćete upoznati neke osnovne pojmove koji vam mogu biti od pomoći.
 • Što ćemo uzgajati u povrtnjaku ove godine

  8. 2. 2018
  Niske temperature i snijeg ne dozvoljavaju nam radove u povrtnjaku, ali možemo iskoristiti vrijeme za planiranje povrtnjaka u kojem ćemo u ovoj sezoni uzgojiti povrće, ljekovito i začinsko bilje.
 • Organska gnojidba za veći prinos grožđa

  1. 2. 2018
  Želja svakog vinogradara je da iz godine u godinu ostvari planiran prinos odgovarajuće kakvoće. A to može samo pravilnom gnojidbom s provjerenim organskim gnojivom visoke kvalitete.