Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • Testirana učinkovitost: Uništite miševe i štakore

  11. 10. 2022
  Jeste li znali da je najmanje 30% sve hrane proizvedene u svijetu odbačeno jer je kontaminirano fekalijama urina i glodavaca? Jedan štakor proizvodi oko 6 litara urina godišnje, izluči 15.000 fekalija i oko 300.000 dlačica. To znači veliku vjerojatnost infekcije bolestima.
 • Ose i stršljeni u vrtu su korisni, ali mogu biti i opasni

  19. 7. 2022
  Gnijezda osa i stršljena, koja nađemo u blizini doma, obično na nas djeluju stresno zbog straha od njih. Iako mogu biti korisni, jer pojedu puno drugih kukaca, ovi insekti mogu napraviti i puno štete na plodovima zato je bitno da protiv njih djelujemo pravovremeno.
 • Kako se učinkovito obraniti od komaraca

  10. 6. 2022
  Tople ljetne temperature privuku i insekate. S pojavom, tigrastih komaraca, osuđeni smo i na ubode tijekom dana a ne samo navečer. Zato se moramo zaštititi i pobrinuti se da se njihova prisutnost u našoj blizini smanji.
 • Neki insekti su štetni - Insekticidi Effect pouzdana su zaštita

  14. 6. 2021
  Ugrizi i ubodi insekata nisu samo neugodni i bolni, nego mogu izazvati mnoge zdravstvene probleme, a u najgorim slučajevima mogu prouzročiti i smrt.
 • Mišja groznica u jezivom porastu – kako se možete zaštititi?

  14. 6. 2021
  Ove godine našem zdravlju prijeti ne samo korona, već i mišja groznica. Ovu akutnu zaraznu bolest (stručno hemoragična groznica s renalnim sindromom – HMRS) uzrokuju hantavirusi koji u prirodnim žarištima cirkuliraju uglavnom među glodavcima poput miševa, voluharica i štakora.
 • BEZBRIŽNO NA VRT I U PRIRODU UZ EFFECT PROTECT REPELENTE

  4. 6. 2021
  Uživanje u prirodi u ljetnim danima mogu nam upropastiti komarci s bolnim ubodima i jakim svrbežom, odnosno krpeljima, koji također postaju sve opasniji i u našoj zemlji.
 • ORGANSKA GOJIDBA BIOGRENOM POVEĆAVA RODNOST ZEMLJE

  10. 2. 2021
  Povrće i voće svake sezone crpe hranjiva, zato su tla poslije sezone jako iscrpljena. Iskusni povrtlari znaju, da ono što je odneseno, moramo tlu vratiti, jer u prirodi može potrajati i 1000 godina, da nastane 1cm plodnog sloja. Samo s odličnim gnojivima popravljamo fizikalne, kemijske i biološke karakteristike tla.
 • JAGLAC - PRVI VJESNIK PROLJEĆA

  4. 2. 2021
  Poslije zime s velikim veseljem očekujemo prve vijesnike proljeća. Među prvim cvatućim biljkama dolazak proljeća najavljuju nam predivni i spektakularni cvjetovi jaglaca.
 • UZGOJ PRESADNICA IZ SJEMENA

  28. 1. 2021
  Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća, koja se obavlja od siječnja do travnja u zaštićenom prostoru ili direktno na otvorenom, ovisno o kulturi i roku uzgoja. Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna.
 • PROBLEMI S KUĆNIM BILJKAMA

  20. 1. 2021
  U zatvorenim prostorima biljke potpuno ovise o brizi čovjeka pa zimi trebaju posebnu pažnju. Sušenje listova ili biljaka, blijedi listovi ili mrlje po listovima, izostanak cvatnje simptomi su neodgovarajućih postupaka ili uvjeta u zatvorenim prostorima