Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • Moje trešnje i luk neće biti crvljivi

  15. 5. 2023
  Trešnjina i lukova muha, pa i lisne uši, štitaste uši, tripsi…. najvažniji su štetnici voćki i povrća u vrtovima. Protiv njih smo uspješni na sasvim prirodan način postavljanjem Bio Plantella žutih ljepljivih ploča u voćnjak pa i u vrt.
 • Kako uspjeti u uzgoju domaćih eko rajčica

  15. 5. 2023
  Rajčica je najomiljena i najčešća biljka u našim vrtovima. Za uspješan uzgoj potrebno je puno znanja, iskustva i truda.
 • Sve o petunijama, surfinijama i milijun zvona

  14. 5. 2023
  Tijekom ljeta mnogi se dive bujno cvatućim balkonima. No mnogi ne uspiju u prvom pokušaju sadnje ovih cvatućih ljepotica a zamijenile su ih manje zahtjevne cvatuće biljke. Međutim, uzgojiti i njegovati ih i nije tako zahtjevno.
 • Jednostavni kulinarski balkoni, terase..

  3. 5. 2023
  Donedavno se smatralo nepisano pravilo da su ukrasne biljke na prozorima i balkonima ekskluzivno samo cvjetajuće ukrasne biljke.
 • Ekološki uzgoj jagoda za naše zdravlje

  30. 4. 2023
  U toplim proljetnim danima zasladimo se sočnim jagodama, koje obiluju kalijem, kalcijem, željezom i vitaminima. Uz pripremu, prihranu i zaštitom organskim ekološkim proizvodima, njihovi plodovi ostaju sočni i slatki sve do jeseni.
 • Voćnjak na balkonu ili terasi

  20. 4. 2023
  Nema većeg zadovoljstva od branja voćaka direktno sa stabla (trešnje, jabuke, kruške, smokve ...) a još veće zadovoljstvo je kada nam voćke i uljepšavaju naš balkon ili terasu. Voćnjak na balkonu ili terasi zvuči nemoguće?? Patuljaste sorte voćaka prikladne su za uzgoj u posudama. Danas možemo nabaviti svaku voćku u patuljastom- mini obliku i različitih sorata. Izaberimo voće koje najviše volimo i uljepšajmo svoj balkon ili terasu.
 • Sadnja i presadnja povrtnica

  29. 3. 2023
  Dulji i topliji dani zovu nas u vrtove. Spremamo se za pripremu vrtnih gredica. Vremena za planiranje je sve manje jer će s lijepim vremenom trebati požuriti i s radovima.
 • Organska gnojidba vinograda

  22. 3. 2023
  Želja svakog vinogradara je da iz godine u godinu u svom vinogradu ostvari planiran prinos odgovarajuće kakvoće.
 • Kako isplanirati svoj povrtnjak

  15. 3. 2023
  Potrebe članova svog domaćinstva za povrćem i jestivim biljkama, najbolje sami poznajete i prema tome isplanirajte koje ćete biljke saditi u povrtnjak. Pri planiranju će vam pomoći besplatna web aplikacija Napravivrt.hr Probajte, jako je jednostavno!!
 • ŠTA KUPUJEMO KAD KUPUJEMO JEFTINU ZEMLJU

  8. 3. 2023
  Raznovrsna ponuda zemlje za sadnju i presađivanje biljaka svake je godine sve bogatija, uz širok raspon cijena za određenu vrstu supstrata. Budući da se mnogo ne razlikuju na prvi pogled, često se odlučujemo za jeftiniju opciju čija je kvaliteta nažalost upitna. Unatoč tomu što u početku nisu vidljive znatne razlike između vrsta zemlje za sadnju biljaka, tek se poslije može utvrditi pogrešan odabir nakon što problemi s biljkama postanu sve brojniji.