Pripreme za cvatuće balkone - napravivrt.hr
Search
Search

Pripreme za cvatuće balkone

26. 3. 2018
U danima, kada nas sunčane zrake podsjete na vruće ljeto, planiramo koje biljke ćemo odabrati za ovogodišnje uređenje balkona i okućnica te igramo se mišlju koja će ove godine biti ona cvatuća miljenica oko koje ćemo posebno voditi brigu i njegu.

Prije presađivanja moramo nabaviti:

  • Prostrane tegle za cvijeće,
  • visokokvalitetnu zemlju za cvijeće Plantella Balkonia koja sa svojih pet komponenata biljkama nudi najbolje uvjete za početni rast i razvoj, a uz to sadrži i dovoljno hranjivih tvari za uspješan rast nakon presađivanja i ublažavanje stresa kojeg biljka doživi za vrijeme presađivanja,  
  • tekuće gnojivo za cvatuće biljke Plantella Cvijet koje s dodatkom vitamina potiče cvatnju.

Moramo biti svjesni da svaka zemlja nije dobra za sadnju prozorskih i balkonskih biljaka, a kod kuće pripremljena zemlja može sadržavati i brojne štetne organizme. Stoga je najbolje otići u trgovinu te odabrati kvalitetan supstrat koji je možda i malo skuplji, ali s bujnom cvatnjom nadoknadi uloženo. 

Takva odlična petkomponentna zemlja je Plantella Balkonia koja je prilagođena baš za potrebe svih prozorskih i balkonskih biljaka. Prije presađivanja, teglu do vrha napunimo zemljom. Pazimo na dubinu sadnje, jer predugo posađenim biljkama, pogotovo uspravnim pelargonijama, ubrzo počnu truliti donji listovi, a trulež se brzo prenese i na ostale dijelove.

Ruth Podgornik Reš