Najbolji izbor za jesensku gnojidbu vrta - napravivrt.hr
Search
Search

Najbolji izbor za jesensku gnojidbu vrta

9. 10. 2019

Ove godine voćke i vinogradi urodili su velikom količinom ploda. Kako bi te biljke i sljedeće godine imale velike prinose moramo ih pripremiti za to. Biljke su potrošile hranjiva i organsku tvar iz zemlje, a mi moramo vratiti hranjiva i organsku tvar JESENSKOM ORGANSKOM GNOJIDBOM.

Povrće i voćke svake sezone crpe hranjiva, zato su tla na jesen iscrpljena. Iskusni povrtlari i voćari znaju, da ono što je odnešeno, moramo tlu vratiti, jer u prirodi može potrajati i 1000 godina, da nastane 1 cm plodnog sloja. Samo s odličnim gnojivima popravljamo fizikalne, kemijske i biološke karakteristike tla.

JESENSKA GNOJIDBA POVEĆAVA PLODNOST ZEMLJE

Površinski sloj zemlje je do dubine od 20-30 cm aktivan, živi je sloj i zahtjeva redovitu organsku gnojidbu.

Bez organske gnojidbe zemlja gubi plodnost. Ako želimo obnoviti tlo, koristimo visoko kvalitetno organsko gnojivo u obliku peleta Biogrena, koja osim organske tvari i bogatog sastava sadrži najviše mikroorganizama, čak 22 milijarde/gram (za usporedbu: dobro odležano stajsko gnojivo sadrži samo 800 tisuća/gram). 

Zbog izuzetno intenzivne mikrobiološke aktivnosti utječe na život u tlu, revitalizira ga i uspostavlja biološku ravnotežu te omogućava oslobađanje hranjiva koja se nalaze u tlu. 

Organskom gnojidbom Biogrenom dodamo mikroorganizme i organsku tvar u tlo, stvaramo humus te povećamo rodnost.

PROVJERENA UČINKOVITOST BIOGRENE

Usporedba količine prinosa uroda (t/ha) za rajčicu, kupus, breskvu kod gnojidbe sa Biogrenom i drugim gnoijvima. Dugogodišnja istraživanja učinkovitosti Biogrene su pokazala da upotrebom Biogrene možemo znatno povećati urod (od 25 do 35 %) i njegovu kvalitetu. S aspekta prinosa i vremena berbe upotreba Biogrene nam znatno poboljšava i financijski učinak.

Usporedba količine prinosa uroda (t/ha) za rajčicu, kupus, breskvu kod gnojidbe s Biogrenom i drugim gnoijvima.

1. Bez organske gnojidbe zemlja gubi plodnost     2. Organskom gnojidbom Biogrenom dodamo mikroorganizme i organsku tvar u tlo, stvaramo humus te povećamo rodnost.

Milica Sekulić, stručni savjetnik Unichem Agro d.o.o.