Savjeti za vrtlarenje - 2021 - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje - 2021

 • ORGANSKA GOJIDBA BIOGRENOM POVEĆAVA RODNOST ZEMLJE

  10. 2. 2021
  Povrće i voće svake sezone crpe hranjiva, zato su tla poslije sezone jako iscrpljena. Iskusni povrtlari znaju, da ono što je odneseno, moramo tlu vratiti, jer u prirodi može potrajati i 1000 godina, da nastane 1cm plodnog sloja. Samo s odličnim gnojivima popravljamo fizikalne, kemijske i biološke karakteristike tla.
 • JAGLAC - PRVI VJESNIK PROLJEĆA

  4. 2. 2021
  Poslije zime s velikim veseljem očekujemo prve vijesnike proljeća. Među prvim cvatućim biljkama dolazak proljeća najavljuju nam predivni i spektakularni cvjetovi jaglaca.
 • UZGOJ PRESADNICA IZ SJEMENA

  28. 1. 2021
  Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća, koja se obavlja od siječnja do travnja u zaštićenom prostoru ili direktno na otvorenom, ovisno o kulturi i roku uzgoja. Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna.
 • PROBLEMI S KUĆNIM BILJKAMA

  20. 1. 2021
  U zatvorenim prostorima biljke potpuno ovise o brizi čovjeka pa zimi trebaju posebnu pažnju. Sušenje listova ili biljaka, blijedi listovi ili mrlje po listovima, izostanak cvatnje simptomi su neodgovarajućih postupaka ili uvjeta u zatvorenim prostorima
 • POMOĆ U PLANIRANJU ORGANSKOG VRTA

  13. 1. 2021
  Sadnja povrća voća i začinskog bilja za vlastitu uporabu u ovim teškim vremenima pravo je veselje. Tijekom siječnja i veljače imamo dosta slobodnog vremena jer nam vremenske prilike ne dozvoljavaju rad u vrtu i zato je važno iskoristiti vrijeme za detaljan plan vlastitog vrta.
 • VRTLARSKI RADOVI U SIJEČNJU

  7. 1. 2021
  Praznici su iza nas i sad se ponovo možemo posvetiti našim biljkama i pripremnim radovima u vrtu. Što sve možemo raditi u siječnju?