POMOĆ U PLANIRANJU ORGANSKOG VRTA - napravivrt.hr
Search
Search

POMOĆ U PLANIRANJU ORGANSKOG VRTA

13. 1. 2021
Sadnja povrća voća i začinskog bilja za vlastitu uporabu u ovim teškim vremenima pravo je veselje. Tijekom siječnja i veljače imamo dosta slobodnog vremena jer nam vremenske prilike ne dozvoljavaju rad u vrtu i zato je važno iskoristiti vrijeme za detaljan plan vlastitog vrta. 

Jedan od načina za pripremu prije planiranja je pročitati stručnu vrtlarsku literaturu te sve savjete primijeniti u svom planu a za to nam je potrebno stvarno dosta vremena. Lakši način je da si pomognemo uz besplatnu aplikaciju NapraviVrt.hr i koristimo Plantella savjete stručnjaka.

Kako nam može pomoći besplatna aplikacija NapraviVrt.hr?

Najteži i najvažniji korak za uspješni uzgoj zdravog domaćeg i ukusnog povrća je dobar plan vrta koji uzima u obzir broj potrebnih biljka udaljenost biljki kod sadnje plodored dobre susjede i mješovite usjeve i još…. 

Od sada će ovaj dio biti najzabavniji jer ćete uz pomoć besplatne web aplikacije NapraviVrt.hr dobiti sve savjete i upute kako do vlastitog organskog vrta.

Sve što morate učiniti je popis vašeg omiljenog povrća i začinskog bilja izmjeriti veličinu vrta koji ćete posaditi i upisati broj članova vašeg domaćinstva koji će se iz vrta zdravo prehranjivati. 

Plantellini stručnjaci smo aplikaciju pripremili na temelju bogatog iskustva i znanja kako bi dobru praksu proširili na sve koji bi željeli uspješno uzgajati domaće povrće.

Kalendar zadataka i vrtlarski dnevnik

S nacrtom vrta se znanje našeg pametnog web vrtlara još ne završava. Na temelju plana vrta planer sastavi i podsjetnike za potrebne zadatke vrijeme sjetveni kalendar….i tako nam pomaže sve organizirati. Isto tako pohranjuje sve vaše bilješke i fotografije koje će se na kraju godine pokazati vrlo korisnim kao pravi vrtlarski dnevnik. Jednostavno isprintate plan i po njemu radite svoj vrt.

I naravno na kraju dobro osmišljenog nacrta morate još posaditi svoj pravi vrt.

Plantella stručni savjeti i vrtna dijagnostika

NapraviVrt.hr također sadrži enciklopediju opisa povrća, opis svih relevantnih štetnika i bolesti i naravno - rješenja za njih te mnoge druge korisne i zabavne upute i savjete za vrtlarenje. Ali ako uz sve to još trebate dodatni stručni savjet stručnjaci agronomi iz Plantelle su samo jedan klik daleko. Kad god im možete pisati priložiti fotografiju ili skicu mailom i oni će vam pomoći u rješavanju svake dileme u samoopskrbnom vrtu u najkraćem mogućem roku.

PLANIRANJE SAMOOSKRBNOG VRTA ODSADA JEDNOSTAVNO DA JEDNOSTAVNIJE NE MOŽE BITI!

Više u videu Uz aplikaciju NapraviVrt svatko može biti stručnjak: 
 

Prednosti aplikacije NapraviVrt.hr

MOJ DIGITALNI VRTLARSKI DNEVNIK

Web-aplikacija www.napravivrt.hr mjesečno dopunjuje najvažnije informacije savjete slike i video preporučuje ekološke proizvode za njegu i zaštitu kao i korisne linkove da ih možete imati uvijek pri ruci. Ali možete pohraniti i sve vaše potrebne informacije o vrtu. 

Tako će služiti zapis kao odličan vrtlarski dnevnik koji će godinama pohranjivati sve relevantne informacije a koje će vam pomoći do sve većih uspjeha u odgoju domaćeg zdravog povrća. 

KLJUČNI ZADACI UPRAVO ZA VAŠ VRT

U kalendaru zadataka ćete naći najbitnije informacije vezane za biljke koje ste odabrali u pripremi nacrta za vrt. Svaki dan će biti izložene one biljke kojima je taj dan najpovoljniji po sjetvenom kalendaru.

Također možete pregledati i koje povrće možete saditi i koje je već spremno za branje. A klikom na povrće pojavit će se ključne informacije s korisnim savjetima. 

VRTLARSKI DNEVNIK

Vrtlarski dnevnik je zapis onoga što smo uradili na vrtu uključujući informacije o datumima sjetve ili sadnje sorte biljki i vremenskih uvjeta. Vođenje dnevnika može poslužiti različitim potrebama a najbitnije je to da na njegovoj osnovi bolje planiramo rad u sljedećoj sezoni i da smo pri vrtlarenju bitno uspješniji.

Oni koji već posjeduju zapisnike - dnevnik mogu vam reći koliko radosti i uspjeha im to donosi. A isto tako i koliko s vremenom imaju i problema. Zapisnike je potrebno zaštititi da informacije nisu izgubljene zbog vlage da se ne zamrljaju posebno bilješke s olovkom. A da tih problema nema i da je sve na istom mjestu…omogućuje samo web dnevnik na NapraviVrt.hr. Ali oni moraju biti pažljivo sređeni da nam onda nije teško pronaći informacije koje želite opet provjeriti. 

Sve te brige su nepotrebne ako se odlučite napraviti vrtlarski dnevnik na NapraviVrt.hr. Aplikacija može sačuvati veliki broj podataka koji će vam biti na dohvat ruke uvijek i svuda gdje se možete povezati s internetom. WEB Vrtlarski dnevnik će pohraniti vaša zapažanja bilješke podsjetnike i fotografije. Omogućuje i priloge bilješki za izabranu biljku kako bi se olakšao uvid u naš rad kako kronološki tako i tematski. 

PODSJETNICI

Možete bilježiti zadatke koje ste već učinili možete urediti i napomene ili podsjetnike što vas još čeka. Možete zapisati popis za kupnju kad planirate sadnju… 
Tako ćete otići u vrt uvijek spremni i nećete gubiti dragocjeno vrijeme koje može posvetiti drugim omiljenim stvarima.

bacc. ing.agr. Milica Sekulić, stručni savjetnik Plantella, Unichem Agro d.o.o.