Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • 6 nužnih radova za najljepši travnjak u susjedstvu

  2. 4. 2019
  Trava u vrtu istovremeno može biti korisna i privlačna: lijep kontrast između cvjetnih gredica, meko i sigurno dječje igralište te smirujući kutak za opuštanje. No, nužno je voditi brigu o njoj.
 • Kako ostvariti bogatu berbu borovnica?

  25. 3. 2019
  Na sam spomen borovnica odmah pomišljamo na šumske divlje borovnice, šačicu kojih možemo ubrati za vrijeme šetnje, i to ako imamo sreće. No, uz malo truda možete podignuti bogat nasad američkih borovnica u svom vrtu.
 • Sijanje i sadnja povrtnih kultura

  13. 3. 2019
  Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća. Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna. U klijališta (manje, zaštićene i kontrolirane površine) sijemo sjeme koje tamo klija i prolazi prvu fazu razvoja prije presađivanja u vrt.
 • Organska gnojidba vinograda

  7. 3. 2019
  Želja svakog vinogradara je da iz godine u godinu u svom vinogradu ostvari planiran prinos odgovarajuće kakvoće.
 • Kako isplanirati svoj povrtnjak

  1. 3. 2019
  Potrebe članova svog domaćinstva za povrćem i jestivim biljkama, najbolje sami poznajete i prema tome isplanirajte koje ćete biljke saditi u povrtnjak. Pri planiranju će vam pomoći besplatna web aplikacija Napravivrt.hr Probajte, jako je jednostavno!!
 • Priprema tla u povrtnjaku

  20. 2. 2019
  Povrtne kulture trebaju mnogo hranjiva za svoj rast i plodonošenje, zato je prilikom pripreme tla za sjetvu i sadnju potrebno dosta znanja i pažnje.
 • Dobrodošli u aplikaciju Napravi Vrt

  13. 2. 2019
  Najteži i najvažniji korak za uspješni uzgoj zdravog, domaćeg i ukusnog povrća je dobar plan vrta, koji uzima u obzir broj potrebnih biljka, udaljenost biljki kod sadnje, plodored, dobre susjede i mješovite usjeve…
 • Dobro tlo je preduvjet za bogati vrt

  23. 1. 2019
  Tlo je kompleksni sustav Zemljine kore od 4 faze-čvrste faze, otopine, zraka i živih organizama. Budući da su mineralne tvari u tlu osnova građe biljaka, jasno je da karakteristike tla moraju odgovarati njihovim potrebama.
 • Rezidba kivija u fazi mirovanja

  19. 12. 2018
  Kivi je relativno nova voćna vrsta i uobičajeno se uzgaja u krajevima sa blagom klimom iako se u zadnje vrijeme sadi i na kontinentu. Razlika u uzgoju su temperaturni uvjeti koji se razlikuju u mediteranskom i kontinentalnom dijelu Hrvatske.
 • Orhideje - cvjetno veselje u našem domu

  5. 12. 2018
  Cvijet orhideja od davnina simbolizira ljubav i romansu. U hladnije doba godine kada puno vremena provodimo u kući važno nam je da smo okruženi dragim biljkama. Za orhideju kažu da je cvijet uspješnih ljudi, no kako biti uspješan u uzgoju orhideja saznajte u nastavku.