Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • Radovi u voćnjaku u kasnu jesen

  18. 10. 2019
  Voćari znaju da u jesen, nakon završene berbe voća, počinje priprema za sljedeću vegetacijsku godinu. Koji nas sve radovi čekaju u kasnu jesen?
 • Nema boljeg od domaćeg češnjaka

  16. 10. 2019
  Za češnjak možemo tvrditi da je jedan od najdjelotvornijih prirodnih antibiotika, a to su potvrdila i brojna istraživanja. Naime, češnjak ima antivirusno, antibakterijsko i fungicidno djelovanje. Snažan je antioksidans te ima blagotvorno djelovanje na imunosni sustav.
 • Najbolji izbor za jesensku gnojidbu vrta

  9. 10. 2019
  Ove godine voćke i vinogradi urodili su velikom količinom ploda. Kako bi te biljke i sljedeće godine imale velike prinose moramo ih pripremiti za to. Biljke su potrošile hranjiva i organsku tvar iz zemlje, a mi moramo vratiti hranjiva i organsku tvar JESENSKOM ORGANSKOM GNOJIDBOM.
 • Jesen - aktivno doba za Vas i Vaše terase, balkone i okućnice

  2. 10. 2019
  Suprotno uvriježenom mišljenju kako je proljeće vrijeme planiranja i sadnje bilja, jesen je pravo godišnje doba za radove na uređenju okućnice, terasa, balkona.... Također, planiranje i sadnja u jesen pružaju Vam mogućnost 'popravaka' u proljeće. Sve što niste stigli posaditi, niste pronašli sadnice ili ste zaboravili isplanirati možete u proljeće ispraviti i ne propustiti sezonu vegetacije i uživanja u svoj raskoši Vašeg vrta!
 • Štete na ukrasnom bilju i u vrtovima - promijenite zemlju

  18. 9. 2019
  Često se dešava da ukrasna biljka koju uzgajamo u ukrasnim posudama uvene. Koji je razlog tome? Štetu mogu prouzročiti ličinke hrušta –grčice koje se nalaze u zemlji i rade štetu korijenju biljke.
 • Kako zaštititi zimnicu od glodavaca?

  Kako zaštititi zimnicu od glodavaca, 16. 9. 2019
  Krajem ljeta vrlo često poljski miševi i štakori traže utočište u kućama za stanovanje ili u kućama za odmor. Opasnim glodavcima zamiriše naša zimnica i smjesta se pozovu u naše domove.
 • Uloga organske tvari u povrtnjaku

  11. 9. 2019
  Osnovni uvjet plodnog tla je dovoljna količina organske tvari –humusa u tlu.
 • Tulipani mogu cvjetati godinama

  9. 9. 2019
  Koliko vrt izgleda prazno bez ruže u lipnju, isto izgleda u travnju bez tulipana. Čarolija tih lukovica je u tome da su nakon dugih zimskih mjeseci prve koje zaista primjetno i veselo navješćuju proljeće, a s njime i rad i život na otvorenom. Kako možemo postići da cvatu niz godina, a ne samo prvog proljeća nakon sadnje?
 • Priprema povrtnjaka za zimu

  4. 9. 2019
  Nakon vrućeg i sušnog ljeta nastupili su kišni dani s nižim temperaturama. Aktivnosti u povrtnjaku i dalje traju i najbolje je pratiti vremensku prognozu kako bi na vrijeme zaštitili biljke od niskih temperatura.
 • Povrtnjak u jesen

  2. 9. 2019
  Zasigurno je pobiranje uroda najugodniji i najvažniji posao, a pred nama stoje još neke sjetve, da bi na proljeće čim ranije na stolu imali svježe namirnice.