Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • Što je s mojom biljkom-bolesti

  25. 5. 2018
  Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
 • Što je s mojom biljkom-štetnici

  24. 5. 2018
  Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
 • Moje trešnje i luk neće biti crvljivi

  16. 5. 2018
  Trešnjina i lukova muha, pa i lisne uši, štitaste uši, tripsi…. najvažniji su štetnici voćki i povrća u vrtovima. Protiv njih smo uspješni na sasvim prirodan način postavljanjem Bio Plantella žutih ljepljivih ploča u voćnjak pa i u vrt.
 • Na balkonu moderne su plavo-ljubičasto-bijele kombinacije

  10. 5. 2018
  U danima, kada nas sunčane zrake podsjete na vruće ljeto, planiramo koje biljke ćemo odabrati za ovogodišnje uređenje balkona i okućnica i o kojih ćemo posebno voditi brigu i njegu. Unatoč maloj količini zemlje, koju će dijeliti sa svojim susjedama u posudama, balkonske biljke mogu bujno cvasti tijekom čitave sezone.
 • Jednostavni kulinarski balkoni, terase..

  3. 5. 2018
  Donedavno se smatralo nepisano pravilo da su ukrasne biljke na prozorima i balkonima ekskluzivno samo cvjetajuće ukrasne biljke.
 • Kako uspjeti u uzgoju domaćih eko rajčica

  3. 5. 2018
  Rajčica je najomiljena i najčešća biljka u našim vrtovima. Za uspješan uzgoj potrebno je puno znanja, iskustva i truda.
 • Tikve i tikvice vole sunce

  25. 4. 2018
  Među zelenim je povrćem najvjerojatnije baš svijet tikvica najšareniji i najraznovrsniji – od malih, desetak grama teških tikvi, pa sve do divovskih bundeva.
 • Sadimo rajčice i paprike

  18. 4. 2018
  Dolazi vrijeme kada se uzgojene ili kupovne presadnice plodovitog povrća iz zaštićenih prostora sade na otvorene površine.
 • Kako posaditi i njegovati posebne biljke u vrtu

  11. 4. 2018
  Američka je borovnica do dva metra visok grm s plitkim korijenskim sustavom. Četiri do pet tjedana po cvatnji sazrijevaju tamno plavi plodovi slatko kiselog okusa, slični šumskim borovnicama. Biljka postiže punu rodnost nakon osam godina.
 • Podignute vrtne gredice -pravi su hit

  5. 4. 2018
  Podignute vrtne gredice su gredice koje su podignute od tla i na taj način omogućuju bolji, lakši pristup i rad sa manje sagibanja. Gredice mogu biti izrađene od raznih materijala kao što su drvo, kamen, beton, cigla i podižu se na različite visine od 30 do 120 cm.