Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • Pomognimo oplodnju i zadržavanje ploda na mediteranskim voćkama

  19. 6. 2019
  Ako smo agrotehničke radnje (gnojidbu, rezidbu, zaštitu…) kvalitetno odradili te nije bilo vremenskih nepogoda cvatnja je bila uspješna i obilna.
 • Mirisne bourbon ruže

  12. 6. 2019
  Biljka je nastala križanjem kineske (R. chinensis) s jesenskom bugarskom ružom (R. damascena 'Quatre Saisons').
 • Simptomi nedostatka hranjiva na plodovitom povrću - kako pomoći??

  10. 6. 2019
  Cilj ishrane biljaka je osigurati biljkama dovoljne količine lako pristupačnih (vodotopivih) makro i mikroelemenata. Opskrbljenost biljaka mineralnim tvarima ovisna je o usvojenoj količini hranjivih elemenata, ali i njihovoj pokretljivosti, te sposobnosti premještanja unutar biljke. Na kvalitetu povrća i na količinu prinosa direktno utječu tlo, klima, sortiment, agrotehničke mjere (gnojidba, zaštita...).
 • Kalendar radova: Lipanj 2019

  5. 6. 2019
  Svibanj je mjesec kad ima puno radova u vrtu.
 • Brzo rastuće povrće za ljeto

  3. 6. 2019
  Ljeto nikako nije vrijeme da naš vrt ostavimo prazan. Rane proljetne povrtnice ubrane su i pospremljene, a na red dolaze povrtnice koje uspijevaju ljeti. U preradu uključujemo povrtnice koje ljeti vrlo brzo rode, imaju kratku vegetaciju i koje možemo kombinirati ili saditi s ostalim kulturama.
 • Moje trešnje i luk neće biti crvljivi

  15. 5. 2019
  Trešnjina i lukova muha, pa i lisne uši, štitaste uši, tripsi…. najvažniji su štetnici voćki i povrća u vrtovima. Protiv njih smo uspješni na sasvim prirodan način postavljanjem Bio Plantella žutih ljepljivih ploča u voćnjak pa i u vrt.
 • Što je s mojom biljkom-bolesti

  8. 5. 2019
  Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
 • Recept za izvrstan domaći kompost

  1. 5. 2019
  Kod kuće tijekom cijele sezone stvaramo kompost koji nam ujesen služi u vrtu kao izvrsno organsko gnojivo. Kompost dodajemo tlu samo jednom u tri godine zbog dugotrajnog djelovanja. Kod stvaranja visokokvalitetnog komposta potrebno je paziti što kompostiramo jer stvaramo hranjive tvari za biljke koje će biti naša hrana.
 • Na balkonu moderne su plavo-ljubičasto-bijele kombinacije

  29. 4. 2019
  U danima, kada nas sunčane zrake podsjete na vruće ljeto, planiramo koje biljke ćemo odabrati za ovogodišnje uređenje balkona i okućnica i o kojih ćemo posebno voditi brigu i njegu. Unatoč maloj količini zemlje, koju će dijeliti sa svojim susjedama u posudama, balkonske biljke mogu bujno cvasti tijekom čitave sezone.
 • Kako uspjeti u uzgoju domaćih eko rajčica

  22. 4. 2019
  Rajčica je najomiljena i najčešća biljka u našim vrtovima. Za uspješan uzgoj potrebno je puno znanja, iskustva i truda.