Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • Recept za izvrstan domaći kompost

  1. 5. 2019
  Kod kuće tijekom cijele sezone stvaramo kompost koji nam ujesen služi u vrtu kao izvrsno organsko gnojivo. Kompost dodajemo tlu samo jednom u tri godine zbog dugotrajnog djelovanja. Kod stvaranja visokokvalitetnog komposta potrebno je paziti što kompostiramo jer stvaramo hranjive tvari za biljke koje će biti naša hrana.
 • Na balkonu moderne su plavo-ljubičasto-bijele kombinacije

  29. 4. 2019
  U danima, kada nas sunčane zrake podsjete na vruće ljeto, planiramo koje biljke ćemo odabrati za ovogodišnje uređenje balkona i okućnica i o kojih ćemo posebno voditi brigu i njegu. Unatoč maloj količini zemlje, koju će dijeliti sa svojim susjedama u posudama, balkonske biljke mogu bujno cvasti tijekom čitave sezone.
 • Kako uspjeti u uzgoju domaćih eko rajčica

  22. 4. 2019
  Rajčica je najomiljena i najčešća biljka u našim vrtovima. Za uspješan uzgoj potrebno je puno znanja, iskustva i truda.
 • Biljke kao pomoć u vrtu

  9. 4. 2019
  Svi ljubitelji vrtlarenja neka u svoj domaći vrt uključe i biljke koje će biti od velike pomoći gnojenim biljkama. Ti se tihi pomoćnici ne kreću, ne govore, ali aktivno brane svoje susjede od bolesti i štetočina.
 • 6 nužnih radova za najljepši travnjak u susjedstvu

  2. 4. 2019
  Trava u vrtu istovremeno može biti korisna i privlačna: lijep kontrast između cvjetnih gredica, meko i sigurno dječje igralište te smirujući kutak za opuštanje. No, nužno je voditi brigu o njoj.
 • Kako ostvariti bogatu berbu borovnica?

  25. 3. 2019
  Na sam spomen borovnica odmah pomišljamo na šumske divlje borovnice, šačicu kojih možemo ubrati za vrijeme šetnje, i to ako imamo sreće. No, uz malo truda možete podignuti bogat nasad američkih borovnica u svom vrtu.
 • Uzgojimo svoje sadnice

  16. 3. 2019
  Zimsko razdoblje možemo iskoristiti za planiranje sadnje sadnica za sljedeću sezonu. Razne biljke, koje ćemo imati u sljedećoj sezoni u vrtu, prilagodimo plodoredu. Započinjemo sjemenjem biljaka kojima je potrebno duže vremena da bi iz njih nastale dobre sadnice. Važno je odvojiti vrijeme za pripremu i uzgoj sadnica odgovarajućim postupkom.
 • Sijanje i sadnja povrtnih kultura

  13. 3. 2019
  Vrtlarska sezona počinje sijanjem sjemena povrća. Sjeme mora biti visoke kakvoće da bi klijavost bila uspješna. U klijališta (manje, zaštićene i kontrolirane površine) sijemo sjeme koje tamo klija i prolazi prvu fazu razvoja prije presađivanja u vrt.
 • Organska gnojidba vinograda

  7. 3. 2019
  Želja svakog vinogradara je da iz godine u godinu u svom vinogradu ostvari planiran prinos odgovarajuće kakvoće.
 • Kako isplanirati svoj povrtnjak

  1. 3. 2019
  Potrebe članova svog domaćinstva za povrćem i jestivim biljkama, najbolje sami poznajete i prema tome isplanirajte koje ćete biljke saditi u povrtnjak. Pri planiranju će vam pomoći besplatna web aplikacija Napravivrt.hr Probajte, jako je jednostavno!!