Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • VRIJEME JE ZA RAZMNOŽAVANJE BILJAKA ZELENIM REZNICAMA

  11. 8. 2020
  Razmnožavanje reznicama je jedan od oblika vegetativnog razmnožavanja. Ovakav način razmnožavanja je vrlo popularan s obzirom na njegovu jednostavnost i vrlo dobre rezultate i veliki broj biljaka koje se na ovaj način uspješno razmnožavaju.
 • SJETVA POVRĆA U KOLOVOZU

  4. 8. 2020
  Kako biste uživali u bogatim okusima svježeg povrća u ranu jesen i rano proljeće, kolovoz je vrijeme sjetve. Od početka do druge polovice kolovoza sije i sadi se blitva, mrkva, peršin, luk srebrenac, matovilac, kineski kupus, korabica, endivija, poriluk....
 • AROMATIČNO I LJEKOVITO BILJE

  28. 7. 2020
  Uporaba ljekovitog , aromatičnog i medonosnog bilja u svakodnevnom životu čovjeka stara je koliko i čovječanstvo. Ljudi su biljke koristili u svrhu liječenja, prehrane i u kozmetičke svrhe.
 • KAKO PRODUŽITI CVATNJU BALKONSKOG CVIJEĆA?

  21. 7. 2020
  Balkonsko cvijeće kao što su pelargonije, surfinije, milijun zvona i drugo, za svoj rast i cvatnju trebaju puno hranjiva. U nekoliko kratkih mjeseci rasta u ograničenoj površini želimo imati bujno cvijeće i dovoljno lisne mase koje će prehraniti cvjetove
 • KAKO SPRIJEČITI PROBLEME NA RAJČICAMA?

  14. 7. 2020
  Primijetili ste da s vašim rajčicama, (čili) papričicama ili ostalom plodovitom povrću nešto nije u redu? Upoznat ćemo vas sa simptomima nedostatka ili deficita ključnih elemenata u ishrani ovih biljaka i o najvažnijim mjerama, kojima možete spriječiti pojavu najznačajnije bolesti rajčica - plamenjače.
 • POVRĆE, VOĆKE I UKRASNE BILJKE MOGU STRADATI ZBOG VISOKIH TEMPERATURA

  7. 7. 2020
  Biljke najčešće stradavaju zbog štetnika i bolesti (virusa , bakterija ...) ali ponekad i zbog nekih drugih razloga. Trebali bi biti upoznati s mogućim problemima koji se mogu dogoditi kako bi mogli reagirati na vrijeme i kako bi zaštitili svoje biljke.
 • KAKO POSTIĆI DA BALKONSKE BILJKE OBILNIJE CVATU?

  2. 7. 2020
  Unatoč maloj količini zemlje koju dijele sa svojim susjedama u posudama, balkonske biljke mogu bujno cvasti tijekom čitave sezone. Ipak, za to nikako nisu dovoljni samo kvalitetna zemlja i zalijevanje jer su biljkama neophodno potrebna dodatna hranjiva i mikrohranjiva koja mogu dobiti ili putem tekućih ili kroz kruta gnojiva s postepenim oslobađanjem.
 • PELARGONIJE NEK OSTANU ZDRAVE

  1. 7. 2020
  Pelargonije svih vrsta i dalje so među najpopularnijim biljkama za balkone, korita i lonce u Hrvatskoj. Nažalost, nisu otporne na bolesti i štetočine, pa ih treba redovito promatrati i pažljivo brinuti kako bi se pravovremeno poduzeli koraci kada se pojave prvi problemi.
 • DOHRANJIVANJE ZA BOLJI UROD

  23. 6. 2020
  U glavnoj sezoni želimo proizvesti što više uroda visoke kvalitete, stoga cjelokupnom povrću moramo osigurati dovoljno hranjivih sastojaka. Kada i zašto gnojimo putem korijenja ili preko lišća?
 • BEZBRIŽNO NA VRT I U PRIRODU UZ EFFECT PROTECT REPELENTE

  16. 6. 2020
  Uživanje u prirodi u ljetnim danima mogu nam upropastiti komarci s bolnim ubodima i jakim svrbežom, odnosno krpeljima, koji također postaju sve opasniji i u našoj zemlji. Česte bolesti kao što su Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis, malarija,denga groznica, Mediteranska pjegava groznica, Zika virusna infekcija… više nisu ograničene na egzotične zemlje, kod nas ih je zadnjih godina sve više i više. Možemo li se adekvatno zaštititi i krenuti na bezbrižno putovanje u prirodu?