Savjeti za vrtlarenje - napravivrt.hr
Search
Search

Savjeti za vrtlarenje

 • KAKO PRODUŽITI CVATNJU BALKONSKOG CVIJEĆA?

  21. 7. 2020
  Balkonsko cvijeće kao što su pelargonije, surfinije, milijun zvona i drugo, za svoj rast i cvatnju trebaju puno hranjiva. U nekoliko kratkih mjeseci rasta u ograničenoj površini želimo imati bujno cvijeće i dovoljno lisne mase koje će prehraniti cvjetove
 • KAKO SPRIJEČITI PROBLEME NA RAJČICAMA?

  14. 7. 2020
  Primijetili ste da s vašim rajčicama, (čili) papričicama ili ostalom plodovitom povrću nešto nije u redu? Upoznat ćemo vas sa simptomima nedostatka ili deficita ključnih elemenata u ishrani ovih biljaka i o najvažnijim mjerama, kojima možete spriječiti pojavu najznačajnije bolesti rajčica - plamenjače.
 • POVRĆE, VOĆKE I UKRASNE BILJKE MOGU STRADATI ZBOG VISOKIH TEMPERATURA

  7. 7. 2020
  Biljke najčešće stradavaju zbog štetnika i bolesti (virusa , bakterija ...) ali ponekad i zbog nekih drugih razloga. Trebali bi biti upoznati s mogućim problemima koji se mogu dogoditi kako bi mogli reagirati na vrijeme i kako bi zaštitili svoje biljke.
 • KAKO POSTIĆI DA BALKONSKE BILJKE OBILNIJE CVATU?

  2. 7. 2020
  Unatoč maloj količini zemlje koju dijele sa svojim susjedama u posudama, balkonske biljke mogu bujno cvasti tijekom čitave sezone. Ipak, za to nikako nisu dovoljni samo kvalitetna zemlja i zalijevanje jer su biljkama neophodno potrebna dodatna hranjiva i mikrohranjiva koja mogu dobiti ili putem tekućih ili kroz kruta gnojiva s postepenim oslobađanjem.
 • PELARGONIJE NEK OSTANU ZDRAVE

  1. 7. 2020
  Pelargonije svih vrsta i dalje so među najpopularnijim biljkama za balkone, korita i lonce u Hrvatskoj. Nažalost, nisu otporne na bolesti i štetočine, pa ih treba redovito promatrati i pažljivo brinuti kako bi se pravovremeno poduzeli koraci kada se pojave prvi problemi.
 • DOHRANJIVANJE ZA BOLJI UROD

  23. 6. 2020
  U glavnoj sezoni želimo proizvesti što više uroda visoke kvalitete, stoga cjelokupnom povrću moramo osigurati dovoljno hranjivih sastojaka. Kada i zašto gnojimo putem korijenja ili preko lišća?
 • BEZBRIŽNO NA VRT I U PRIRODU UZ EFFECT PROTECT REPELENTE

  16. 6. 2020
  Uživanje u prirodi u ljetnim danima mogu nam upropastiti komarci s bolnim ubodima i jakim svrbežom, odnosno krpeljima, koji također postaju sve opasniji i u našoj zemlji. Česte bolesti kao što su Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis, malarija,denga groznica, Mediteranska pjegava groznica, Zika virusna infekcija… više nisu ograničene na egzotične zemlje, kod nas ih je zadnjih godina sve više i više. Možemo li se adekvatno zaštititi i krenuti na bezbrižno putovanje u prirodu?
 • ŠTO NAPADA MOJE BILJKE - VODIČ DO NAJČEŠĆIH ŠTETNIKA

  10. 6. 2020
  Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
 • ŠTO SE DOGAĐA S MOJOM BILJKOM - VODIČ PREPOZNAVANJA NAJČEŠĆIH BOLESTI

  9. 6. 2020
  Zaštita povrća, voćaka i ukrasnog bilja često je potrebna u svakom kućnom vrtu. Kada štetočine ili bolesti uzrokuju mala oštećenja, vrtlari ponekad odluče ne poduzimati mjere. Ali kad je napad jači, moramo djelovati, inače nam biljka propadne.
 • UZGOJ LJUTIH PAPRIČICA U POSUDAMA

  8. 6. 2020
  Mnogi od nas ljubitelji smo ljutih papričica dok neki od nas ih uzgajaju samo zbog estetike vrta. Većinom se kupuju gotovi ljuti umaci, dodatci hrani ili svježe papričice u vrijeme sazrijevanja, međutim vrlo jednostavno možemo uzgojiti papričice u posudama i obogatiti svoj vrt ili balkon sa zanimljivom lončanicom.